19

Podwójna maszyna do rozpylania czekolady, masła kakaowego i innych podobnych mas cukierniczych jest niezbędnym urządzeniem przy produkcji pralin, batonów, czekolad i wyrobów czekoladowych. Profesjonalne urządzenie do tworzenia różnorodnych dekoracji czekoladowych umożliwia nanoszenie czekolady dzięki natryskowi. Zaletą tego urządzenia jest wszechstronność, zaawansowana technologia i duża wydajność. To kompaktowe urządzenie idealnie nadaje się do lodziarni, kawiarni oraz cukierni. Doskonały stosunek jakości do ceny!

Ozdabianie wyrobów cukierniczych jest możliwe dzięki aerografowi z pojemnikiem na czekoladę, który po podłączeniu do kompresora rozpyla czekoladę. Różne efekty można uzyskać regulując wielkość dyszy, dzięki czemu można zwiększyć lub zmniejszyć ilość dozowanego produktu, uzyskując efekt aksamitny, linie lub drobny spray. Dysza ma średnicę 1,9 mm. Dzięki natryskowi można ozdobić wyroby cukiernicze szybko i dokładnie, równomierne pokrywając je czekoladą. Wewnątrz maszyny znajduje się ogrzewana komora, która służy do utrzymania produktu w zadanej temperaturze.

Dane techniczne:

  • Wymiary: Długość 24 cm, Szerokość 44 cm, Wysokość całkowita 45 cm
  • Waga: 26 kg
  • Materiał obudowy: stal nierdzewna
  • Zasilanie: 1.0 kW 230V - 50/60 Hz
  • Funkcje: Cyfrowy wyświetlacz, możliwość regulacji temperatury, regulator ciśnienia, manometr do pomiaru ciśnienia, dwa króćce powietrza (wlotowy i wylotowy)
  • System grzewczy: Element grzejny do utrzymywania zadanej temperatury produktu, wentylator do nadmuchu gorącego powietrza