22

Maszyna do topienia czekolady jest niezbędnym urządzeniem przy produkcji pralin, batonów, czekolad i wyrobów czekoladowych. Profesjonalne urządzenie do obróbki czekolady służy również do polewania ciepłą czekoladą lodów, ciastek i deserów. Zaletą tego urządzenia jest wszechstronność, zaawansowana technologia i duża wydajność. To kompaktowe urządzenie idealnie nadaje się do lodziarni, kawiarni oraz cukierni. Doskonały stosunek jakości do ceny!

Praktyczna fontanna czekoladowa. Modny atrakcyjny design i zapach prawdziwej czekolady przykuwa uwagę potencjalnych klientów. Model ten jest niezwykle trwały i wytrzymały dzięki korpusowi ze stali nierdzewnej. Temperówka wyposażona jest w dwa wewnętrzne silniki do mieszania czekolady oraz wszystkie niezbędne elementy, aby umożliwić bezproblemową i ciągłą pracę. Dodatkowo maszyna posiada tryb nocny, który można aktywować za pomocą naciśnięcia jednego przycisku. Po naciśnięciu maszyna odwraca kierunek obrotów ślimaka w celu wciągnięcia całej czekolady z powrotem do miski, ułatwiając w ten sposób ponowne uruchomienie maszyny następnego dnia rano. Dzięki temu czekolada utrzymuje świeżość bez utraty właściwości.

W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady. Znacznie ułatwia porcjowanie czekolady i dekorację lodów, ciasteczek i innych wyrobów czekoladowych.

Dane techniczne:

  • Wymiary: Długość 46 cm, Szerokość 36 cm, Wysokość całkowita 80.5 cm
  • Średnica miski:  20 cm
  • Długość rury wyjściowej: 38.5 cm
  • Waga: 40 kg
  • Pojemność zbiornika na czekoladę: 6 kg
  • Materiał obudowy: stal nierdzewna
  • Zasilanie: 1 kW 230V - 50/60 Hz
  • Czas pracy: Czas na rozpuszczenie czekolady i uzyskanie efektu czekoladowej fontanny - 1 godzina zaczynając od stałych kawałków czekolady / kilka sekund, jeśli maszyna była w trybie czuwania
  • Funkcje: 4.3-calowy ekran dotykowy z wbudowanym programem wielofunkcyjnym. Elektroniczne dozowanie. Zarządzanie temperaturą. Możliwość zdalnego sterowania. Bezpieczniki bezpieczeństwa na głównych podzespołach. Falownik do zmiany kierunku czekolady. Pedał do zatrzymania wypływu czekolady
  • System grzewczy: Jeden element grzejny do podgrzewania miski. Drugi element grzejny do podgrzewania ślimaka
  • System kontroli temperatury: Dwie sondy PT 100. Czujniki temperatury umieszczone w zbiorniku oraz rurze wyjściowej (ślimak)
  • Akcesoria opcjonalne: Adapter USB Wi-Fi do połączenia z urządzeniem mobilnym (pakiet Aya 4.0); Tablet z instrukcją obsługi i filmem instruktażowym