17

Temperówka do czekolady Adam K60 ma pojemność 60 kg, dzięki czemu idealnie nadaje się do dużych cukierni, sklepów z czekoladą i warsztatów rzemieślniczych. Adam K60 jest kompaktowy i wytrzymały. Wszystkie funkcje zarządzania operacyjnego są kontrolowane z panelu sterowania, gdzie użytkownik może precyzyjnie regulować temperatury topnienia, elektroniczne dozowanie oraz aktywację/dezaktywację stołu wibracyjnego. Oprócz tego, że jest bezpieczna i wszechstronna, ta maszyna jest również niezwykle ergonomiczna.

Maszyna jest niezwykle wszechstronna i łatwa w obsłudze. Użytkownik szybko zrozumie pełen potencjał maszyny, od ustawienia temperatur po funkcję elektronicznego dozowania, którą można sterować z wyświetlacza lub za pomocą tabletu. Obecnie jest to jedyna dostępna na rynku maszyna, która może być podłączona do Internetu w celu zdalnego wsparcia producenta i którą można sterować za pomocą smartfona lub tabletu przez połączenie Wi-Fi za pomocą adaptera USB. Te zaawansowane technologicznie funkcje zapewniają możliwość instalowania aktualizacji oprogramowania. Maszyna może działać całkowicie automatycznie. Można ją aktywować o dowolnej porze.

W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady. Znacznie ułatwia porcjowanie czekolady i dekorację lodów, ciasteczek i innych wyrobów czekoladowych.

Dane techniczne:

  • Wymiary: Długość 59.5 cm, Szerokość 86 cm, Wysokość całkowita 144 cm
  • Waga: 190 kg
  • Pojemność zbiornika na czekoladę: 60 kg
  • Materiał korpusu: stal nierdzewna
  • Zasilanie: 400 V / 50 Hz (opcjonalnie 230 V)
  • Produkcja godzinowa: ponad 100 kg czekolady / h
  • Stół wibracyjny: Dwa uchwyty na formy. Podgrzewana kratka.
  • Funkcje: Trzy tryby pracy: Ręczny, Automatyczny, Czuwanie. Zarządzanie temperaturą, mieszaniem, pompą i chłodzeniem. 4,3-calowy ekran dotykowy z wbudowanym programem wielofunkcyjnym. Elektroniczne dozowanie. Zarządzanie temperaturą. Możliwość zdalnego sterowania. Bezpieczniki bezpieczeństwa na głównych podzespołach. Pedał do zatrzymania wypływu czekolady.
  • System grzewczy: Jeden element grzejny do podgrzewania miski. Drugi element grzejny do podgrzewania pompy. Trzeci element grzejny do podgrzewania stołu wibracyjnego.
  • System chłodzenia: Wbudowany układ chłodniczy. Wentylatory do chłodzenia podzespołów.
  • System kontroli temperatury: Sondy PT 100. Czujniki temperatury umieszczone w zbiorniku, świdrze oraz rurze wyjściowej.
  • Akcesoria opcjonalne: Adapter USB Wi-Fi do połączenia z urządzeniem mobilnym. Tablet z instrukcją obsługi i filmem instruktażowym.