Temperówka do czekolady Bilait. Praktyczna i wydajna maszyna do temperowania czekolady o bardzo dużej pojemności zbiornika 60 kg – Made in Italy
model: Adam K60
Więcej informacji o marce dostępne na oficjalnej stronie firmy Bilait w Polsce: WWW.BILAIT.PL
Temperówka do czekolady Adam K60 to wysokowydajna temperówka do czekolady, stworzona dla dużych zakładów produkcyjnych, profesjonalnych cukierników i mistrzów czekolady.
Dzięki pojemności 60 kg oraz zaawansowanej technologii temperowania, urządzenie umożliwia szybkie, precyzyjne i efektywne przygotowanie czekolady o idealnej konsystencji i połysku. Zaprojektowana z myślą o najwyższej jakości i niezawodności. Temperówka spełnia oczekiwania najbardziej wymagających profesjonalistów.
Maszyna może temperować 60 kg / 15 minut co oznacza łączną wydajność do 200 kg/h
Maszyna jest kompaktowa i wytrzymała. Wszystkie funkcje zarządzania są kontrolowane z panelu sterowania, gdzie użytkownik może precyzyjnie regulować temperaturę zarówno grzania jak i chłodzenia, wybrać rodzaj czekolady, ustawić program dozowania, wybrać tryb pracy ręczny lub automatyczny oraz aktywować lub dezaktywować stół wibracyjny.W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady. Znacznie ułatwia porcjowanie czekolady oraz umożliwia dekorację lodów, ciasteczek i innych wyrobów czekoladowych.
Idealna dla profesjonalistów Bilait 60 kg to doskonałe narzędzie zarówno dla pracowni czekolady, jak i zakładów cukierniczych. Umożliwia przygotowanie perfekcyjnej czekolady do pralin, batonów, deserów i dekoracji, podnosząc jakość produktów i oszczędzając czas pracy. Temperówka wyposażona jest w dwa wewnętrzne silniki do mieszania czekolady, sprężarkę do chłodzenia oraz wszystkie niezbędne zabezpieczenia, aby umożliwić bezproblemową i ciągłą pracę.
- Imponująca wydajność: Temperówka umożliwia obróbkę do 60 kg czekolady w jednym cyklu i osiąga wydajność nawet do 200 kg/h, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla dużych linii produkcyjnych.
- Zaawansowana kontrola temperatury: Precyzyjne zarządzanie procesem temperowania gwarantuje czekoladzie idealną strukturę krystaliczną, połysk i trwałość, eliminując ryzyko matowego wykończenia czy nieprawidłowej konsystencji.
- Ciągły tryb pracy: Konstrukcja urządzenia pozwala na ciągłą pracę, co zwiększa efektywność i minimalizuje czas przestoju.
- Łatwość użytkowania: Intuicyjny panel sterowania umożliwia szybkie ustawianie parametrów, takich jak temperatura i tryb pracy, co znacząco ułatwia obsługę.
- Wielofunkcyjność: Urządzenie doskonale współpracuje z innymi akcesoriami i urządzeniami, takimi jak przenośnik taśmowy czy linie produkcyjne do pralin, batonów i tabliczek czekolady.
- Solidna konstrukcja: Wykonana z najwyższej jakości stali nierdzewnej, Bilait 60 kg gwarantuje trwałość, łatwe czyszczenie i zgodność z wymaganiami higienicznymi.
Tryb nocny i zaawansowane sterowanie elektroniczne Na koniec dnia nie musisz pamiętać aby odwrócić kierunek wypływu czekolady. Wystarczy włączyć tryb nocny, a maszyna zrobi wszystko sama. Tryb nocny można aktywować za pomocą naciśnięcia jednego przycisku. Po naciśnięciu maszyna odwraca kierunek obrotów ślimaka w celu wciągnięcia całej czekolady z powrotem do miski. Dodatkowo czekolada w trybie czuwania utrzymywana jest w bezpiecznej temperaturze ułatwiając w ten sposób ponowne uruchomienie maszyny następnego dnia rano. Dzięki temu czekolada utrzymuje również świeżość bez utraty właściwości.
Dane techniczne:
Wymiary i waga | Wysokość całkowita: 145.0 cm
Szerokość: 86 cm Głębokość: 85,5 cm Waga urządzenia: 198 kg |
---|---|
Zasilanie | 3.5 kW 400 V / 50 Hz (opcjonalnie 230 V) |
Produkcja godzinowa | do 200 kg / h |
Stół wibracyjny |
Dwa uchwyty na formy Podgrzewana kratka |
Funkcje i oprzyrządowanie |
Trzy tryby pracy: Ręczny, Automatyczny, Czuwanie Zarządzanie temperaturą, mieszaniem, pompą i chłodzeniem. 4,3-calowy ekran dotykowy z wbudowanym programem wielofunkcyjnym |
System napędowy | Silnik śrubowy do podnoszenia czekolady
Silnik mieszadła w zbiorniku |
System grzewczy | Jeden element grzejny do podgrzewania miski
Drugi element grzejny do podgrzewania pompy Trzeci element grzejny do podgrzewania stołu wibracyjnego |
System chłodzenia | Wbudowany układ chłodniczy, sprężarka o dużej wydajności
3 wentylatory do chłodzenia podzespołów |
Opcjonalne | Adapter USB Wi-Fi do połączenia z urządzeniem mobilnym |
System kontroli temperatury | Sondy PT100. Czujniki temperatury umieszczone w zbiorniku oraz rurze wylotowej |
Najważniejsze informacje:
- Potrójny system grzewczy (podgrzewany zbiornik, pompa oraz stół wibracyjny)
- Możliwość ustawienia temperatury grzania oraz temperatury chłodzenia
- W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady
- Podgrzewany stół wibracyjny i dwa uchwyty na formy
- Specjalny system mieszania i kształt mieszadła pozwala uzyskać jednolitą temperaturę w całej objętości zbiornika.
- Możliwość zmiany rodzaju i koloru czekolady, dzięki wyjmowanemu ślimakowi ze stali nierdzewnej. Demontowana większość elementów, ułatwia mycie i czyszczenie
- Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej o wysokiej jakości, zapewnia najnowocześniejszy wygląd i odporną na korozję maszynę zapewniającą wiele lat użytkowania.
- Inteligentny system bezpieczeństwa chroni przed uszkodzeniem maszyny
- Spełnia wszystkie międzynarodowe i europejskie standardy jakości
- MADE IN ITALY (100% włoska jakość)