51

Temperówka do czekolady Bilait. Praktyczna i wydajna maszyna do temperowania czekolady o bardzo dużej pojemności zbiornika 60 kg – Made in Italy

model: Adam K60

Więcej informacji o marce dostępne na oficjalnej stronie firmy Bilait w Polsce: WWW.BILAIT.PL

Temperówka do czekolady Adam K60 to wysokowydajna temperówka do czekolady, stworzona dla dużych zakładów produkcyjnych, profesjonalnych cukierników i mistrzów czekolady.

Dzięki pojemności 60 kg oraz zaawansowanej technologii temperowania, urządzenie umożliwia szybkie, precyzyjne i efektywne przygotowanie czekolady o idealnej konsystencji i połysku. Zaprojektowana z myślą o najwyższej jakości i niezawodności. Temperówka spełnia oczekiwania najbardziej wymagających profesjonalistów.

Maszyna może temperować 60 kg / 15 minut co oznacza łączną wydajność do 200 kg/h

Maszyna jest kompaktowa i wytrzymała. Wszystkie funkcje zarządzania są kontrolowane z panelu sterowania, gdzie użytkownik może precyzyjnie regulować temperaturę zarówno grzania jak i chłodzenia, wybrać rodzaj czekolady, ustawić program dozowania, wybrać tryb pracy ręczny lub automatyczny oraz aktywować lub dezaktywować stół wibracyjny.W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady. Znacznie ułatwia porcjowanie czekolady oraz umożliwia dekorację lodów, ciasteczek i innych wyrobów czekoladowych.

Idealna dla profesjonalistów Bilait 60 kg to doskonałe narzędzie zarówno dla pracowni czekolady, jak i zakładów cukierniczych. Umożliwia przygotowanie perfekcyjnej czekolady do pralin, batonów, deserów i dekoracji, podnosząc jakość produktów i oszczędzając czas pracy. Temperówka wyposażona jest w dwa wewnętrzne silniki do mieszania czekolady, sprężarkę do chłodzenia oraz wszystkie niezbędne zabezpieczenia, aby umożliwić bezproblemową i ciągłą pracę.

 

  • Imponująca wydajność: Temperówka umożliwia obróbkę do 60 kg czekolady w jednym cyklu i osiąga wydajność nawet do 200 kg/h, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla dużych linii produkcyjnych.
  • Zaawansowana kontrola temperatury: Precyzyjne zarządzanie procesem temperowania gwarantuje czekoladzie idealną strukturę krystaliczną, połysk i trwałość, eliminując ryzyko matowego wykończenia czy nieprawidłowej konsystencji.
  • Ciągły tryb pracy: Konstrukcja urządzenia pozwala na ciągłą pracę, co zwiększa efektywność i minimalizuje czas przestoju.
  • Łatwość użytkowania: Intuicyjny panel sterowania umożliwia szybkie ustawianie parametrów, takich jak temperatura i tryb pracy, co znacząco ułatwia obsługę.
  • Wielofunkcyjność: Urządzenie doskonale współpracuje z innymi akcesoriami i urządzeniami, takimi jak przenośnik taśmowy czy linie produkcyjne do pralin, batonów i tabliczek czekolady.
  • Solidna konstrukcja: Wykonana z najwyższej jakości stali nierdzewnej, Bilait 60 kg gwarantuje trwałość, łatwe czyszczenie i zgodność z wymaganiami higienicznymi.

Tryb nocny i zaawansowane sterowanie elektroniczne Na koniec dnia nie musisz pamiętać aby odwrócić kierunek wypływu czekolady. Wystarczy włączyć tryb nocny, a maszyna zrobi wszystko sama.  Tryb nocny można aktywować za pomocą naciśnięcia jednego przycisku. Po naciśnięciu maszyna odwraca kierunek obrotów ślimaka w celu wciągnięcia całej czekolady z powrotem do miski. Dodatkowo czekolada w trybie czuwania utrzymywana jest w bezpiecznej temperaturze ułatwiając w ten sposób ponowne uruchomienie maszyny następnego dnia rano. Dzięki temu czekolada utrzymuje również świeżość bez utraty właściwości.

Dane techniczne:

Wymiary i waga Wysokość całkowita: 145.0 cm

 

Szerokość: 86 cm

Głębokość: 85,5 cm

Waga urządzenia: 198 kg
Pojemność zbiornika na czekoladę: 60 kg
Materiał korpusu: stal nierdzewna

Zasilanie 3.5 kW 400 V / 50 Hz (opcjonalnie 230 V)
Produkcja godzinowa do 200 kg / h
Stół wibracyjny

Dwa uchwyty na formy

Podgrzewana kratka

Funkcje i oprzyrządowanie

Trzy tryby pracy: Ręczny, Automatyczny, Czuwanie

Zarządzanie temperaturą, mieszaniem, pompą i chłodzeniem.

4,3-calowy ekran dotykowy z wbudowanym programem wielofunkcyjnym
Elektroniczne dozowanie
Zarządzanie temperaturą
Możliwość zdalnego sterowania
Bezpieczniki bezpieczeństwa na głównych podzespołach
Pedał do zatrzymania wypływu czekolady

System napędowy Silnik śrubowy do podnoszenia czekolady

 

Silnik mieszadła w zbiorniku

System grzewczy Jeden element grzejny do podgrzewania miski

 

Drugi element grzejny do podgrzewania pompy

Trzeci element grzejny do podgrzewania stołu wibracyjnego

System chłodzenia Wbudowany układ chłodniczy, sprężarka o dużej wydajności

 

3 wentylatory do chłodzenia podzespołów

Opcjonalne Adapter USB Wi-Fi do połączenia z urządzeniem mobilnym
System kontroli temperatury Sondy PT100. Czujniki temperatury umieszczone w zbiorniku oraz rurze wylotowej

 

Najważniejsze informacje:

  • Potrójny system grzewczy (podgrzewany zbiornik, pompa oraz stół wibracyjny)
  • Możliwość ustawienia temperatury grzania oraz temperatury chłodzenia
  • W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady
  • Podgrzewany stół wibracyjny i dwa uchwyty na formy
  • Specjalny system mieszania i kształt mieszadła pozwala uzyskać jednolitą temperaturę w całej objętości zbiornika.
  • Możliwość zmiany rodzaju i koloru czekolady, dzięki wyjmowanemu ślimakowi ze stali nierdzewnej. Demontowana większość elementów, ułatwia mycie i czyszczenie
  • Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej o wysokiej jakości, zapewnia najnowocześniejszy wygląd i odporną na korozję maszynę zapewniającą wiele lat użytkowania.
  • Inteligentny system bezpieczeństwa chroni przed uszkodzeniem maszyny
  • Spełnia wszystkie międzynarodowe i europejskie standardy jakości
  • MADE IN ITALY (100% włoska jakość)