14

Maszyna do topienia czekolady jest niezbędnym urządzeniem przy produkcji pralin, batonów, czekolad i wyrobów czekoladowych. Profesjonalne urządzenie do obróbki czekolady służy również do polewania ciepłą czekoladą lodów, ciastek i deserów. Zaletą tego urządzenia jest wszechstronność, zaawansowana technologia i duża wydajność. To kompaktowe urządzenie idealnie nadaje się do lodziarni, kawiarni oraz cukierni. Doskonały stosunek jakości do ceny!

Czekoladziarka do lodów Bilait – praktyczna fontanna czekoladowa

Modny atrakcyjny design i zapach prawdziwej czekolady przykuwa uwagę potencjalnych klientów. Model ten jest niezwykle trwały i wytrzymały dzięki korpusowi ze stali nierdzewnej. Temperówka wyposażona jest w dwa wewnętrzne silniki do mieszania czekolady oraz wszystkie niezbędne elementy, aby umożliwić bezproblemową i ciągłą pracę. Dodatkowo maszyna posiada opcję zmiany kierunku obrotów ślimaka w celu wciągnięcia całej czekolady z powrotem do miski, ułatwiając w ten sposób ponowne uruchomienie maszyny następnego dnia rano. Dzięki temu czekolada utrzymuje świeżość bez utraty właściwości.

Najważniejsze informacje:

  • Regulowany termostat (możliwość ustawienia temperatury czekolady)
  • Modny atrakcyjny design, przykuwa uwagę klientów
  • Możliwość zmiany rodzaju i koloru czekolady dzięki wyjmowanemu ślimakowi ze stali nierdzewnej
  • W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady
  • Podwójny system grzewczy (podgrzewany zbiornik oraz ślimak)
  • Specjalny system mieszania pozwala uzyskać jednolitą temperaturę w całej objętości zbiornika
  • Chłodzenie powietrzem, bez użycia wody bieżącej
  • Demontowana większość elementów, ułatwia mycie i czyszczenie
  • Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej o wysokiej jakości, zapewnia najnowocześniejszy wygląd i odporną na korozję maszynę zapewniającą wiele lat użytkowania.
  • Inteligentny system bezpieczeństwa chroni przed uszkodzeniem maszyny
  • Spełnia wszystkie międzynarodowe i europejskie standardy jakości
  • Niskie zużycie energii – zasilanie 230V
  • MADE IN ITALY (100% włoska jakość)

Dane techniczne:

  • Wymiary: Długość 46 cm, Szerokość 36 cm, Wysokość całkowita 80.5 cm
  • Średnica miski:  20 cm
  • Długość rury wyjściowej: 38.5 cm
  • Waga: 40 kg
  • Pojemność zbiornika na czekoladę: 6 kg
  • Materiał obudowy: stal nierdzewna
  • Zasilanie: 1 kW 230V - 50/60 Hz
  • Czas pracy: Czas na rozpuszczenie czekolady i uzyskanie efektu czekoladowej fontanny - 1 godzina zaczynając od stałych kawałków czekolady / kilka sekund, jeśli maszyna była w trybie czuwania
  • Funkcje: Manualne sterowanie za pomocą przełączników, możliwość regulacji temperatury, bezpieczniki na głównych podzespołach, falownik do zmiany kierunku czekolady, pedał do zatrzymania wypływu czekolady.
  • System grzewczy: Jeden element grzejny do podgrzewania miski. Drugi element grzejny do podgrzewania ślimaka
  • System kontroli temperatury: Dwie sondy PT 100. Czujniki temperatury umieszczone w zbiorniku oraz rurze wyjściowej (ślimak)