Maszyna do topienia czekolady jest niezbędnym urządzeniem przy produkcji pralin, batonów, czekolad i wyrobów czekoladowych. Profesjonalne urządzenie do obróbki czekolady służy również do polewania ciepłą czekoladą lodów, ciastek i deserów. Zaletą tego urządzenia jest wszechstronność, zaawansowana technologia i duża wydajność. To kompaktowe urządzenie idealnie nadaje się do lodziarni, kawiarni oraz cukierni. Doskonały stosunek jakości do ceny!
Czekoladziarka do lodów Bilait – praktyczna fontanna czekoladowa
Modny atrakcyjny design i zapach prawdziwej czekolady przykuwa uwagę potencjalnych klientów. Model ten jest niezwykle trwały i wytrzymały dzięki korpusowi ze stali nierdzewnej. Temperówka wyposażona jest w dwa wewnętrzne silniki do mieszania czekolady oraz wszystkie niezbędne elementy, aby umożliwić bezproblemową i ciągłą pracę. Dodatkowo maszyna posiada opcję zmiany kierunku obrotów ślimaka w celu wciągnięcia całej czekolady z powrotem do miski, ułatwiając w ten sposób ponowne uruchomienie maszyny następnego dnia rano. Dzięki temu czekolada utrzymuje świeżość bez utraty właściwości.
Najważniejsze informacje:
- Regulowany termostat (możliwość ustawienia temperatury czekolady)
- Modny atrakcyjny design, przykuwa uwagę klientów
- Możliwość zmiany rodzaju i koloru czekolady dzięki wyjmowanemu ślimakowi ze stali nierdzewnej
- W zestawie pedał do kontroli siły wypływu i ilości dozowania czekolady
- Podwójny system grzewczy (podgrzewany zbiornik oraz ślimak)
- Specjalny system mieszania pozwala uzyskać jednolitą temperaturę w całej objętości zbiornika
- Chłodzenie powietrzem, bez użycia wody bieżącej
- Demontowana większość elementów, ułatwia mycie i czyszczenie
- Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej o wysokiej jakości, zapewnia najnowocześniejszy wygląd i odporną na korozję maszynę zapewniającą wiele lat użytkowania.
- Inteligentny system bezpieczeństwa chroni przed uszkodzeniem maszyny
- Spełnia wszystkie międzynarodowe i europejskie standardy jakości
- Niskie zużycie energii – zasilanie 230V
- MADE IN ITALY (100% włoska jakość)
Dane techniczne:
- Wymiary: Długość 46 cm, Szerokość 36 cm, Wysokość całkowita 80.5 cm
- Średnica miski: 20 cm
- Długość rury wyjściowej: 38.5 cm
- Waga: 40 kg
- Pojemność zbiornika na czekoladę: 6 kg
- Materiał obudowy: stal nierdzewna
- Zasilanie: 1 kW 230V - 50/60 Hz
- Czas pracy: Czas na rozpuszczenie czekolady i uzyskanie efektu czekoladowej fontanny - 1 godzina zaczynając od stałych kawałków czekolady / kilka sekund, jeśli maszyna była w trybie czuwania
- Funkcje: Manualne sterowanie za pomocą przełączników, możliwość regulacji temperatury, bezpieczniki na głównych podzespołach, falownik do zmiany kierunku czekolady, pedał do zatrzymania wypływu czekolady.
- System grzewczy: Jeden element grzejny do podgrzewania miski. Drugi element grzejny do podgrzewania ślimaka
- System kontroli temperatury: Dwie sondy PT 100. Czujniki temperatury umieszczone w zbiorniku oraz rurze wyjściowej (ślimak)